onsdag 14 november 2012

Design Stories Ostrobothnia

Det är mycket på gång nu! Börjar känna mig en aning schizofren med alla proojekt som är på gång, men det är SÅ ROLIGT! Nu lanseras även vårt projekt Design Stories Ostrobothnia. Vi kommer att finnas på FORMEXmässan i Stockholm i januari och under december månad vid pop-up-shopen HIMMELI i Karleby (24.11-30.12). Vår websida är under uppbyggnad, men vill du följa oss så finns vi redan nu på facebook.

"I dagens rotlösa samhälle blir betydelsen av arv och tradition allt viktigare. Vi är tre formgivare med inriktning inom produktformgivning, grafisk design och inredning med rötter och hjärta i finlandssvenska Österbotten. Vi är stolta över vår hembygd och ser det som vår uppgift att föra den österbottniska designtraditionen vidare. 

Vi har därför strålat samman kring projektet DESIGN STORIES OSTROBOTHNIA. Under projekttiden har våra kunskaper om och intresset för den egna designtraditionen vuxit ytterligare. Finansiellt stöd av Centralkommissionen för konst i Finland har möjliggjort framtagningen av en första produktserie; bestående av bolster och dukar i vävt linne och pallar i trä. Produkterna är en tolkning av vårt dåtida, nutida och framtida. Tidlös formgivning som står sig genom tider och trender, tillverkade av det lokala väveriet och snickeriet. Precis som förr. 

In storytelling every storyteller tells his version, adding on bits and pieces making every story unique. In the same way DESIGN STORIES OSTROBOTHNIA is our interpretation of our past, present and future. We believe that in order to find your self you have to discover your self; your story, your roots, culture, traditions and passion."
An identity without roots is like a story without beginning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar