söndag 14 augusti 2011

Höstiga husmorssysslor

Har länge gått och sett på de dignande bärbuskarna...nu tog jag tag i mitt dåliga samvete och saftade och syltade lite grann. Fåglarna hade hunnit kalasa rätt rejält på körsbären, men har man 23 körsbärsträd, så räcker det och blir över i alla fall :) Nåväl, det blev krusbärssylt och körsbärssaft och mer ska det bli! Det är så roligt när man väl kommer igång.(Roligt om man bortser från den förbaskade rensningen som jag I.N.T.E. har tålamod med...) Att lämna bären i buskarna känns ju bara som slöseri... 
Någon som har några bra tips på smarriga bär-delikatesser? Ännu väntar röda vinbär, svarta vinbär och mera krusbär. (Hallonen tror jag tyvärr har gått förlorade...?)

5 kommentarer:

 1. Hallon plockade jag idag, men det beror lite på sorten kanske. En superenkel grej att göra på färska bär är att ta ett högt glas, varva start mysli (den klassiska) med färska bär och tjock vaniljsås.

  Vi som är mjölkallergiker kör med en sådan variant av sås från butiken. (Tror det är av märket Go Green som är den goda och dom andra som smakar apa)

  SvaraRadera
 2. vad duktig du varit nu.. Hittade hit av en slump! Vilket fantastiskt härligt yrke du har.. ska kika runt här lite till. önskar en fin kväll.. / emelie

  SvaraRadera
 3. Mmm, gott. Så duktig du är!

  SvaraRadera
 4. Bär är så gott! I alla former :)

  SvaraRadera
 5. Jag brukar sylta in hela körsbär. Jättegott på plättar! :)

  SvaraRadera