söndag 20 mars 2011

Det stora soff-dilemmat... hjälp!

Foto, Linda Tallroth-Paananen, memento
Jag ÄLSKAR vår soffa! Sambon fyndade den på ett sommarloppis på torget för 150€ (soffa+2 fåtöljer) Sällan har jag sett honom så stolt som när han meddelade sitt fynd till sin mycket imponerade fästmö! :) MEN...det finns ett MEN...den är fruktansvärt obekväm. Helt okej när man sitter ner med sina gäster för att dricka kaffe, men när det kommer till fredagsmys dåå håller den verkligen inte måttet. Det var helt okej så länge vi var två. Då var det inte lika viktigt hur bekväm den var utan viktigaste var ju att den var assnygg! Men med ett par år till på nacken och en lillsmurf senare så känns det som om estetiken kommer i andra hand så länge det är bekvämt och praktiskt... SÅ, nu har jag börjat leta runt efter en ny soffa. En tygsoffa som skulle vara stor och skön. En soffa som man kan sova i, dit man kan fly undan alla timmerstockar i sovrummet... (om man skulle ha ett sovrum ja, men jag räknar med att det kommer att ske snart, riktigt snart...!!)  

Nu har jag fastnat för den här:

IKEAsoffan KARLSTAD. Tycker den ser skön ut, men håller ändå sina strikta linjer. Vill inte ha nån "pluff-soffa"... Problemet nu är att närmaste IKEA ligger 4 timmars bilresa bort... så lite långt för att köra dit och provsitta...och det skulle vara väldans så skönt att bara beställa hem den.
Så nu undrar jag; Har NI någon erfarenhet av en 3-sitsig KARLSTAD? Någon som har den hemma? Någon som har provsuttit? Kan ni i så fall hjälpa mig och säga vad ni tycker om soffan? :) Alla tips mottages med tacksamhet!

12 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag sitter just nu på min Karlstad, som jag har i 3 år nu. Den är mycket bekväm att sitta på eller även att sova på. (Min mama sover på soffan när hon är på besök, och minst 3 olika kompisar har också gjort det och alla har sovit bra).
  Man sitter bekvämt och mjukt, men man sitter relativ rakt och känner inte som om man håller på och sjunker in i soffan som jag tycker är viktig.

  Kvaliteten i relation till priset är helt ok, och jag har just bytt klädseln som var inget problem alls.

  Hoppas du förstår vad jag menar, för jag är tysk och jag bara skrev som jag skulle förklara det på tyska ;o)

  Hälsningar från Hamburg

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Den är snygg men den är inte jättemysig att krypa upp i. Har visserligen bara provsuttit i den när vi var på jakt efter en ny soffa.

  Har du sett soffan Yesterday från Mio? Tror den skulle passa in hos er men den har jag tyvärr inte provsuttit.

  Hoppas ni hittar en soffa som både är stilren och riktigt skön.

  /Elin

  SvaraRadera
 3. Så bra! Jeg satt og så på denne Ikeasofaen i går. Bor enda lenger unna IKEA enn deg... Så dette var fint å lese. Har også sett på en sofa fra danske Bolia, de har butikker i Norge. den heter Nordic, og likner på den fra Ikea. Men om man får en billigere som er like bra, så...

  SvaraRadera
 4. Jag har en Karlstad 3-sits plus en schäslong sen 3 år och är väldigt nöjd! Jag letade precis som du efter en soffa som skulle vara strikt i stilen men skön att slappa i, och det tycker jag att jag fick. Fattade inte riktigt vitsen med en schäslong innan, men nu slåss vi om att sitta där... Vi har ett överdrag i grått ylletyg som blivit ganska noppigt efter 3 år, synd för det är riktigt snyggt annars, men det går ju att byta ut. För soffan tänkte jag ha kvar ett tag till!

  SvaraRadera
 5. Hej Johanna! Jag var just till Ikea och provsatt dendär soffan, jag nämligen ute efter en sådan med. Men för oss blir det den i läder, med hund och unge känns läder som ett säkert kort. Och det var härlig att sitta i, väldigt djup och passligt hård. Det e bara att köpa köpa ;)

  /tanja

  SvaraRadera
 6. Jag har denna soffan i 3 sits (isunda grå), och är mycket nöjd med den! Den passar perfekt till både "gäster på kaffe" och fredagsmys. Om man tar bort alla ryggkuddar fungerar den även utmärkt som en extrasäng, den borde faktiskt säljas som bäddsoffa ;)
  Den får alltså två tummar upp från mig! Perfekt också att man kan byta klädsel, både om den blir fläckig, eller om man vill ändra färg...

  Tack för en bra blogg :)

  SvaraRadera
 7. Vi har med Karlstad soffor en 3-sits plus en 2:a sedan tre år tillbaka och vi väldigt nöjda med de.Vi har vit klädsel till våra soffor och att ta av och på den när vi ska tvätta de är dock inte det lättaste. Man måste tyvärr montera isär hela soffan för att komma åt klädsel.Ett litet minus men som tur det så gör man inte det så ofta.Bilder finns på våra soffor på min blogg ifall du vill se de.Lycka till med soffköpet!

  SvaraRadera
 8. TACK för alla kommentarer! :) Låter ju som om KARLSTAD skulle vara ett bra köp! Vi har nog sneglat på den där lädervarianten också... väldigt smidigt att ha när man har småfolk i huset. Men skulle gärna gosa ner mig i en tygsoffa känner jag? :) Vi får suga på karamellen ett tag och förhoppningsvis göra ett köp mycket snart! Jag vill fredagsmysa! :)

  SvaraRadera
 9. LOKKA soffan från Isku är en riktig hit. Stilren och "rak", medan den är en super bra mys soffa samtidigt.

  SvaraRadera
 10. Vi har en Karlstad med schäslong. Bara att komma och prova :)

  /ia w

  SvaraRadera
 11. Har ni Ia? :) Super, ska komma in och provsitta nån dag!! Tack!

  SvaraRadera
 12. Vi har två st 3-sits KARLSTAD i svart läder, var också lite skeptisk till läder innan vi köpte dom, men dom är verkligen supersköna (går att gosa ner sig i dom)och smidiga "bara" att torka av om något spills ut eller om kladdiga chips fingrar har varit där och pillat. Vi är superduper nöjda med våra och tycker att det är bästa köpet på många år :-)

  SvaraRadera