fredag 7 januari 2011

Kan jag få ett sovrum, tack?

Bild från DEKO
Ni kan inte ana hur mycket jag längtar efter ett ordentligt sovrum! Vi har sovit i vardagsrummet nu i ett år. Visserligen går det över förväntan, men ändå. För lite mer än ett år sedan var sonen 11 månader. Då hade han EN natt sovit 5 h i ett sträck, annars var han vaken en gång i timmen natten igenom... Då körde vi igång med Anna Wahlgrens sovskola Sova Hela natten och tammetusan, sonen sov som en stock redan andra natten. Det rekommenderades då att barnet skulle sova i eget rum, så sambon och jag tog vårt pick och pack och sov på soffan ett par nätter. Vi tänkte att vi flyttar in igen när vi alla vant oss med de nya rutinerna... men lilleman sov så gott sina 12 timmar varje natt att vi vågade inte ens tänka tanken på att äventyra den efterlängtade sömn vi nu äääntligen fick... efter 2 månader på en smal och obekväm 60-tals soffa fattade vi ett drastiskt beslut och sängen flyttade ut i vardagsrummet... Man gör nog vad som helst bara man får sova ut efter en sömnskuld på 11 månader...det estetiska kom ganska långt ner på prioriteringslistan...
Vi har helt klart ett rum för lite i vårt hus. Sambon behöver sitt arbetsrum eftersom han producerar musik på kvällarna. Jag är glad att sonen fick sitt egna rum, det känns bra, men jag börjar bli lite less på vår sovsituation nu, verkligen. Under 2011 hoppas jag att vi hittar en studio till sambon och att vi får tillbaka vårt sovrum! Sen går det ingen nöd på oss på många många år! :) 

Förövrigt kan jag bara tillägga att utan Sova Hela Natten-kuren hade vi blivit knäppa. k.n.ä.p.p.a. Tack och lov att vi testade-det var räddningen! Magi, ren magi!

5 kommentarer:

 1. Hade samma problem tills den dag vi fick nog av att bli väckta tio ggr per natt och åkte till IKEA och köpte en våningssäng så att den lille kunde flytta in till storasysters rum... som till vår stora förvåning blev jätteglad efter att ha känt sig lite ensam när vi sov 3 pers i det andra sovrummet! Efter den dagen sov vi som en stock allihop! Det var också magiskt!!

  SvaraRadera
 2. Sömn är någonting som man bara tar för givet innan man får barn. Idag är sömn ren och skär lyx! :)

  SvaraRadera
 3. Och sen när barnen lärt sig sussa lugnt lite längre in på morgonen, kan man inte längre sova själv XD

  SvaraRadera
 4. Amen hörs även härifrån. Visserligen är vi inte lika naziga med metoden längre men visst räddade den förståndet på en i över ett år.

  SvaraRadera
 5. Ann, jag hoppas att du har fel ;)

  Hannah, vi är inte heller lika strikta numera, men man märker ju att dom är så stora nu så man kan flexa lite om det behövs utan att allt spoileras. Skönt! Hejja Anna Wahlgren!! :)

  SvaraRadera